Alman banka Commerzbank, müşterilerine akıllı telefonlarından ödeme olanağı sunacak mobil ödeme çözümü olarak Google Pay’i tercih etti.

Almanya’da Google Pay’e geçiş yapan ilk büyük banka olduklarını öne süren Commerzbank Bireysel Bankacılık İcra Kurulu Üyesi Michael Mandel, “Alt şirketimiz Comdirect ile birlikte mobil ödemede Almanya’nın öncüsü konumundayız.” diye konuştu.

Google Pay ile ödeme yapmak isteyen kullanıcılar, tıpkı temassız ödeme özellikli kredi kartları gibi cihazlarını satış terminaline yaklaştırarak ödeme işlemini tamamlayabiliyor. Bankanın yaptığı açıklamaya göre, temassız işlem özelliğine sahip tüm Mastercard ve Visa kredi kartı terminalleri Google Pay ödemelerinde kullanılabiliyor.

Akıllı telefon üzerinden ödeme yapıldığında, kart şifresi girmek ya da fiş imzalamak gibi adımlara gerek kalmıyor. Sadece ödeme tutarının 25 Euro’nun üzerinde olduğu durumlarda, cihazın kilidinin açılması gerekiyor.

Commerzbank FinTech adımlarını güçlendiriyor

FinTech Futures’ta yer alan habere göre Commerzbank mobil ödeme hizmetinden faydalanmak isteyen banka müşterilerinin bir kredi kartına, Android akıllı telefona ve bankacılık uygulamasına ihtiyacı olacak. FinTech alanında güçlü adımlar atan Commerzbank, yakın dönemde Blockchain konsorsiyumu Enterprise Ethereum Alliance’a katıldığını duyurmuştu.

Commerzbank uzun süredir kendi araştırma merkezinde, bankacılık faaliyetlerinde kullandığı uygulamalarda yeni olasılıkları test etmek için Blockchain teknolojisini tecrübe ediyor. Daha önce Blockchain veya dağıtık kayıt defteri kullanarak, nesnelerin interneti (IoT) için geliştirilen uygulamalar ve akıllı sözleşmeler için merkezi olmayan bir veritabanı geliştirdiklerini açıklayan Commerzbank, bu sayede ticari ürün akışlarındaki işlemlerin daha hızlı gelişeceğini ifade etmişti. Banka ayrıca işletme sermayesi yönetimi için yeni çözümler sunulacağını belirtmişti.