Artık 70 bin ATM noktasında Touch ID ile para çekmek mümkün.

Bank of America Haziran ayında yaptığı bir duyuru ile  müşterilerinin kendi ATM noktalarından Apple Pay kullanarak para çekebileceklerini duyurmuştu. Bu sefer küresel bankacılık ve ödeme teknolojileri sunan FIS ile Paymant Alliance bir duyuru yaparak 70 binden fazla ATM noktasında Apple Touch ID ile para çekilebileceğini duyurdu.

Bu çözümün kullanılması için telefonunuzun parmak izi okuyuculu bir iPhone modeli olması gerekiyor. Geliştirilen bir uygulama ile önce ATM üzerinden bir QR kodu okutuluyor ve akabinde Touch ID ile parmak izi taranıyor. Böylece kullanıcı banka hesabına erişerek plastik bir kart kullanmaksızın para işlemleri gerçekleştirebiliyor. İşlemler için kullanıcıya bilgilendirme fişi dijital olarak cep telefonundaki uygulamaya gönderiliyor.

Geliştirilen bu teknoloji güvenlik açısından da büyük bir adım sayılmalı zira artık dolandırıcıların kopyalayabileceği veya çalabileceği bir fiziksel kart ortadan kalkıyor. Kullanıcının telefonu çalınsa bile kimlik doğrulaması parmak izi üzerinden yapıldığı için bir güvenlik zafiyeti oluşmuyor.

Bu yönde bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte Sistemin gerekli geliştirmeler tamamlandıktan sonra Android platformu için de sunulması beklemek doğru olacaktır hatta bazı bankalar şimdiden bu hizmeti kendi bünyelerinde sunuyorlar