Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu insani yardım projelerinde yenilikçi blockchain teknolojilerini kullanmak istiyor.

Geçtiğimiz günlerde “Blockchain teknolojisi mültecilere nasıl yardımcı olabilir?” başlığı ile bir yazı paylaşarak yenilikçi teknolojilerin yardıma muhtaç insanların hayatlarını nasıl kolaylaştırabileceğini dikkatinize sunmuştuk. Bu yazımızın üzerinden neredeyse birkaç gün geçti ki UNICEF benzer amaçlarla blockchain yazılım uzmanları aradığını duyurdu.

UNICEF’den yapılan açıklamaya göre bu görev ABD New York merkezli bir iş olacak ve bu kişi blockchain ve akıllı sözleşmeler gibi gelişmekte olan teknolojileri araştırarak merkezi olmayan otonom organizasyonlarda kimlik doğrulama ve nakit akışı için çözümler geliştirmekle ilgilenecek.

Belirtilen görev için seçilen kişi UNICEF Yenilikçilik Birimi (Innovation Unit) olarak adlandırılacak birim altında çalışacak ve bu birim erken dönemdeki bir girişim gibi faaliyet gösterecek. Bu birimde aynı zamanda az gelişmiş bölgeler için SMS gibi temel teknolojilere yönelik çözümler üzerinde de çalışılacak.

UNICEF’in duyurduğu bu görev için daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.