PayPal’ın aldığı bir patent ürünler hakkında arttırılmış gerçeklik ile daha fazla bilgi toplamanızı ve alışveriş yapmanızı sağlıyor.
Pek çoğumuz alışverişe çıktığımız cebimizden akıllı telefonumuzu çıkartıp, bir ürün hakkında daha detaylı bilgi almak, yorumları okumak ve alternatif fiyatları görmek için kullanmışızdır. Bu ihtiyacı ve kullanım şeklini gören PayPal “Augmented Reality View of Product Instruction” yani “Ürün Bilgilendirmeleri için Arttırılmış Gerçeklik Bakışı” adını verdiği bir patent aldı.
Bu patent konsept olarak giyilebilir bir arttırılmış gerçeklik (Augmented Reality – AR) ürününe sahip kişinin odaklandığı bir ürün hakkında internet üzerindeki tüm bilgileri ilgili ürüne yansıtılmış şekilde görmesini sağlıyor.
PayPal’ın patentini aldığı teknoloji öncelikle fotoğraf tanıma algoritmaları ile ürünü tanıyor Üstelik bu patent tüketicinin ürüne dokunmasına bile gerek kalmadan (elbette dokunmak isteyen için bir engel yok) ürünü satın alması için de gerekli arayüzü sunuyor. Böylece elinde onlarca poşetle alışveriş yapma derdi de sona erebilir, gerçi hanımların bunu bir dert değil bir keyif olarak gördüğünü de bir kenara not düşmek lazım.
Alipay’de bu sene içinde Sanal Gerçeklik cihazları ile mobil ödeme yapılabilmesi için bir teknoloji geliştirdiğini açıklamıştı.
Görünen o ki gerek arttırılmış gerekse sanal gerçeklik FinTech teknolojileri ile mükemmel şekilde bütünleşecek.