Dijital ödeme platformu PayPal Singapur’da devlet mercileri ile ortak çalışacakları bir finansal teknolojiler geliştirmek üzere yenilikçilik laboratuvarı ‘Innovation Lab’ programı kuracağını duyurdu.
Gerçekleştirilecek program çerçevesinde PayPal küçük ve orta ölçekli şirketlerin dijital ve mobil ödeme sahasına girmesi için yardımcı olacak. Singapur’un ekonomisinde yüzde 50 para sahip olan KOBİ’ler böylece e-ticaret ve dijital ödeme sistemlerini iş süreçlerine dahil edebilecekler.
PayPal şu anda üzerinde çalıştığı bir proje ile gelecek yıl içinde 200 restoranı dijital ödeme alabilmesini mümkün kılmayı hedefliyor.
Ayrıca PayPal dokuz ay sürecek bir FinTech kuluçka projesini yönetecek. Bu proje kapsamında PayPal uzmanları katılımcılara akıldaşlık (mentorship) yaparak yeni iş çevreleri ile bir araya gelmelerine yardımcı olacaklar. PayPal ayrıca gelecek yıllar içinde veri madenciliği ve yapay zeka gibi yenilikçi FinTech araştırmaları için yerel üniversiteler ile ortak çalışmalar yürütecek.


![Kripto piyasasında geleneksel döngüler sona mı eriyor? [Rapor]](https://fintechistanbul.org/wp-content/uploads/2022/09/crypto-324x160.jpg)