ABD Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Lael Brainard bu gün yaptığı bir konuşmada Blockchain teknolojisinin finans sistemi üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini açıkladı.

Washington Uluslararası Finans Enstitüsünde gerçekleşen bir toplantıda ilk kez Blockchain üzerine FED adına bu güne kadar resmen yapılmış en güçlü açıklama geldi.

CoinDesk’in haberine göre FED Guvernörü Laed Brainard yaptığı konuşmada FED içindeki bir çalışma grubunun gelecek nesil ödeme ve transfer sistemleri üzerine odaklanarak finansal yenilikçilik üzerine çalıştığını açıkladı.

Brainard; “Dağıtık kayıt sistemleri veya blockchain teknolojisini çok dikkatli takip ediyoruz, bu teknolojiler uzun yıllardır ödeme, takas ve mutabakat sistemlerindeki en ciddi gelişmelere imkan tanıyabilir. Bunun farkındayız” dedi.

Bu konuşmanın FED başkanı Janet Yellen’in bir hafta önce ABD Temsilciler Meclisinde teknolojinin önemi üzerine yaptığı konuşmanın ardından gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Yellen aynı konuşmada merkez bankasının dijital dijital para birimleri ve blockchain uygulamalarını daha iyi anlamaya çalıştığını söylemişti.

Tüm bu olumlu açıklamalara rağmen Brainard; “Pek çok yeni finansal teknoloji gibi dağıtık kayıt teknolojisi geleneksel finansal riskleri azaltabileceği gibi çoğaltabilir” açıklamasını eklemekten de çekinmedi.