FinTech Istanbul organizasyonu İsviçre merkezli Swiss FinteCH ile bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Swiss FinteCH İsviçre merkezli FinTech ekosistemine yönelik çalışmalar yapan bir organizasyon. Swiss Finance and Technology Association adı altında faaliyetlerini sürdüren organizasyonun amacı ekosistem içerisindeki oyuncuları buluşturmak, eçşitli çözüm aranan finansal teknoloji problemleri için doğru çözümlerin adresini bulmak ve tarafları bir araya getirmek, içerik ve raporları ile FinTech ekosistemine kaynak sağlamak ve İsviçre’nin uluslararası FinTech arenasında söz sahibi olması için çaba harcamak.

Bu sene Şubat ayında kurulan FinTech Istanbul organizasyonu ise benzer çalışmaları Türkiye’de gerçekleştiriyor ve Türkiye’nin ilk ulusal FinTech şirketi olarak kabul edebileceğimiz Bankalararası Kart Merkezi ile birlikte Türkiye’yi küresel arenada temsil etme vizyonunu paylaşıyor.

Ortak değerleri üzerinden Swiss FinteCH ve FintechIstanbul bir anlaşma imzalayarak iki ülke arasındaki FinTech ekosistemleri için sinerji yaratmak üzere bir köprü görevi üstlendiler. Bu işbirliği önümüzdeki günlerde iki ülkenin FinTech uzmanlarını ve kanaat önderlerini bir araya getirecek çeşitli çalışmalar yapacağı gibi iki ülkenin FinTech alanındaki girişimlerini ve başarılı uygulamalarını da bir araya getirerek küresel bir rekaberlik ortamı oluşturacaklar.