İngiltere Londra’da bir konferans düzenleyerek küresel FinTech sektörünün lideri olduğunun altını çizmeye çalışacak.

Birleşik Krallık Merkez Bankası Nisan 2017’de Londra’da uluslararası bir FinTech konferansı düzenleyeceğini duyurdu.

Brexit sonrasında Londra’nın küresel finans ekosistemindeki yeri pek çok defa sorgulanmaya başlamıştı. Özellikle Almanya gibi Avrupa, Hong Kong ve Singapur gibi Doğu Asya ülkelerinin FinTech başşehri olmak için atağa kalkması Birleşik Krallığı rahatsız etmiş olmalı ki gerçekleşecek bu konferansta Londra’nın hâlâ bir küresel finans merkezi ve FinTech’in başkenti olma iddiasının vurgulandığı bir etkinlik olacağı açıkça gerçekleşen duyuruda göze çarpıyor.

Bu yıl küresel araştırma ve finansal danışmanlık firması EY’nin Birleşik Krallık için hazırladığı ve Mart ayında yayınladığı FinTech raporunda yer alan önerilerden sonra gelmiş olması da bir sır değil. Birleşik Krallık Hükümeti bunu açıkça belirtiyor.

Londra’nın hâlâ önemli bir FinTech merkezi olduğunu hiç kimse inkar edemez zira pek çok küresel FinTech şirketinin merkezi burada yer alırken Londra FinTech yatırımcıları için de önemli bir merkez. Ancak uluslararası bir konferansın gündemini bu kadar açıkça ilan etmenin geleneksel İngiliz stratejisine pek uyduğunu söyleyemeyiz. Demek ki Birleşik Krallık Brexit sonrasına dair bazı endişeler taşıyor. Bunu açıkça görüyoruz.

Öte yandan Merkez Bankasının yaptığı Twitter duyurusuna da çeşitli tepkiler çok gecikmemiş.