Innovate Finance tarafından hazırlanan “Woman in FinTech 2016 Powerlist” listesinde yer alan Melike Belli hepimizi gururlandırdı.

Innovate Finance (IF) kâr amacı gütmeyen bağımsız bir organizasyon. Bu yapının kuruluşundaki amaç ise İngiltere’yi küresel FinTech dünyasında temsil etmek. 2014 yılında kurulan ve City of London ile Canary Wharf Groups tarafından desteklenen IF yayınladığı rapor ve sektör analizine yönelik çalışmaları ile tanınıyor.

melike-belliTüm dünyada kadınların iş hayatına katılımı ve ekonomi içindeki yapıcı gücü, çeşitli devletler, organizasyonlar ve kurumlar tarafından öncelikli olarak destekleniyor ve teşvik ediliyor. Bu noktada FinTech ekosisteminin de bir farkı yok ve her zaman için bu ekosistem içinde yer alan lider ve emektar kadınlar için pozitif ayrımcılık bir lüks değil bir ihtiyaç konumunda.

Innovate Finance bu noktadan yola çıkarak FinTech dünyasının en güçlü 100 kadın liderini listeleyen bir rapor yayınladı. Bu raporda girişimleri, eserleri ve çalışmaları ile pek çok isim yer alıyor.

Bizler için gurur kaynağı olan ise Melike Belli’nin de bu rapor içine dahil edilmesi.

Londra merkezli bir FinTech girişimi olan Cybertonica firmasında Pazar Geliştirme Yöneticisi olarak çalışan Belli aynı zamanda “Banking and FinTech – Developing a FinTech Ecosystem in Istanbul” isimli çalışmanın da yazarı.

Belli Londra merkezli çalışmakla birlikte Türkiye’deki FinTech ekosistemini yakından takip ediyor ve Türkiye’deki ekosistemin gelişmesi için önemli bir çaba harcıyor.

Bu noktada gerek çalışmalarından dolayı gerekse ülkemizi temsil ettiği bu önemli listeye girme başarasından dolayı kendisini kutluyoruz.

Woman in FinTech 2016 Powerlist çalışmasına buradan ulaşabilirsiniz.