Dünyanın en popüler kripto para birimi Bitcoin yıl sonu tahminleri olan 800 doların çok ötesine geçerek hızla 1.000 dolara doğru yaklaşıyor.

Bitcoin için bu yıl içinde pek çok tahminde bulunuldu. Bu tahminlerden en iyisi popüler kripto para birimi için yıl sonunda 800 dolar seviyesinin görülmesiydi ancak küresel politik istikrarsızlık, FED’in faiz arttırma politikasında 2017 içinde kararlı adımlar atacağına yönelik açıklamalar nedeniyle doların küresel piyasalardan çekilmeye başlaması diğer para birimlerinin ABD doları karşısında değer kaybına neden olurken Bitcoin tam aksi yönde roket gibi hızla değer kazanıyor.

Bu gün itibariyle 910 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin için gelecek hafta sonuna kadar 1.000 dolar sınırının aşıp aşmayacağına dair söylentiler şimdiden kulislerde konuşulmaya başlanmış durumda.

Öte yandan bu yıl Ağustos ayında yayınladığımız bir haberde eski MegaUpload’ın kurucusu ve Kim Dotcom Bitcoin tabanlı bir dosya paylaşım sistemi geliştirdiklerini ve gelecek yıl Bitcoin fiyatının 2.000 dolar seviyesine çıkabileceğini belirtmişti.

Eğer Bitcoin yılbaşından sonra genelde gösterdiği düşüş trendine girmez ve bu hızla yükselmeye devam ederse 2.000 doları aşması şaşılacak bir durum olmaz. Bekleyip göreceğiz.

Önemli Not: Bu haber bir yatırım danışmanlığı niteliği taşımamaktadır. Bitcoin piyasası stabil olmayan oldukça riskli bir yatırım alanıdır. Okuyucularımızın gerçekleştirecekleri Bitcoin işlemleri için FinTech Istanbul ve editörleri mesuliyet kabul etmez ve sorumluluk almaz.