FinTech’in global merkezlerinden Londra’da, ödeme teknolojileri uzmanları için yeni bir eğitim programı açıldı.

Finansal teknolojilere dair hizmet sunan şirketlerin en önemli sorunlarından biri bu alanda yetkin insan kaynağının az olması. Bu hem yeni kurulan FinTech şirketleri için hem de bu alanda çözüm sunmak isteyen geleneksel bankalar ile finans kurumları için geçerli.

Bu eksiklikten yola çıkarak bir eğitim ve sertifikasyon programı tasarlayan Londra Bankacılık ve Finans Enstitüsü, “The Certificate in Principles of Payments (CertPAY)” adını verdiği programı duyurdu. Özellikle ödeme teknolojileri alanında çalışan ya da çalışmak isteyen kişiler için yeterlilik kriterlerini de belirleyen bu program, SWIFT Institute tarafından da destekleniyor.

Programla ilgili bir açıklama yapan Londra Bankacılık ve Finans Enstitüsü yöneticilerinden Martin Day, bankalar ve diğer finansal kuruluşların teknolojinin getirdiği dönüşüme ayak uydurma ihtiyacının bu alanda bir çalışma yapmalarını gerektirdiğini ifade etti. Öğrencilerine, sektörün içinde bulunduğu durum sonrası ortaya çıkan sorunlara karşı çözüm üretme ve riskleri ortadan kaldırmayı öğretmeyi amaçladıklarını belirten Day, yeni eğitim programını bu anlamda atılmış önemli adımlardan biri olarak tanımlıyor.

Program hakkında daha fazla bilgi ve kayıt sürecine ait detaylara bu linkten ulaşabilirsiniz.