KeyBank, 2015 yılından bu yana müşterilerinim kişisel finans verilerini yönetmek için kullandığı HelloWallet’in çözümlerinden o kadar memnun kaldı ki sonunda bu FinTech firmasını satınalmaya karar verdi.

FinTech dünyasında gelecek dönemlerde daha sık benzeri haberleri duyacağımıza eminiz. KeyCorp bünyesindeki KeyBank 2015 yılından bu yana müşterilerinin kişisel finans verilerini yönetmeleri için bir FinTech firması olan HelloWallet’in çözümlerini kullanmaktaydı. Banka bu çözümlerden öylesine memnun kaldı ki 134,5 milyar dolar değerinde varlık yönetimi yapan banka HelloWallet’i satın aldı. Satınalma ile alakalı finansal detaylar paylaşılmadı.

HelloWallet yazılımı, müşterilerin kredi kartı bakiyesine ve bankadaki paranın miktarına bakarak kullanıcıların finansal sağlığını puanlandırıyor. Bu veriler üzerinden uygulama puanınızı nasıl geliştireceğinizle ilgili ipuçları sunuyor.

KeyBank Tüketici ve İşletme Bankacılığı Bölüm Yöneticisi Dennis Devine yaptığı açıklamada; “Bu servis müşterilerimiz için büyük bir başarı oldu” dedi ve şu ana kadar yüz binlerce müşterinin bu servisten faydalandığını açıkladı. Devine’a göre kullanıcılar, kişisel finansal yönetimlerinde kendilerini daha fazla güvende hissetmeye başladılar.

Mobil bankacılık uygulamasında veya internet bankacılığı arayüzünde müşterilere gösterilen HelloWallet puanı aynı zamanda müşterilerin çevreleriyle kendilerini kıyaslamalarını da sağlıyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde kredi puanlaması tüketiciler açısından çok önemli olduğu için bu uygulama sayesinde tüketiciler kredi notlarını da yükseltme şansını yakalayabiliyorlardı.

Bakalım ülkemizde benzer bir şekilde; bir bankanın iş yaptığı bir FinTech firmasını satın aldığına ne zaman şahit olacağız?