FinTech girişimi Monese, genişleme planlarındaki ilk adım olan doğrudan borçlanmayı başlatarak büyük bankalarla rekabete bir adım daha yaklaştı.

Gurbetçilerin, göçmenlerin ve “göçebelerin” geleneksel bankalarda büyük zorlukla üstesinden geldikleri cari hesap yönetimi problemine mobil çözümler sunan Monese, kullanıcılardan gelen yüksek talebe bağlı olarak yeni bir özellikler ile servislerini genişletiyor.

2015 yılında kurulan girişim bankacılık benzeri hizmetler sunmak için bir e-para lisansına sahip. Müşteriler, faturalarını ödeyebilir, para gönderebilir ve aylık £ 4.95 sabit bir ücret karşılığında hesaplarına bağlı bir temassız banka kartı alabiliyor.

Monese İcra Kurulu Başkanı ve kurucu Norris Koppel, A.M. Londra merkezli yeni girişimin gelecek 12 ay içinde karlı hale geleceğini belirtiyor. Koppel’e göre bu süreç sadece geleneksel girişimlerdeki gibi hızlı büyümeyi değil aynı zamanda insanların ihtiyaç duyduğu hizmetleri vererek bunu karlı bir yapıya dönüştürmeyi hedefledikleri için gerçekleşecek.

Koppel; “Müşterilerimiz Monese’yi ana veya birincil cari hesap olarak kullanıyorlar. Piyasadaki diğer çözümler genellikle daha düşük etkileşim ile ikincil bir hesap sunuyorlar. Bizim müşterilerimiz ise bizden başka cari hesaplar veya banka hizmetleri kullanmıyor. Rekabet ortamında bizi farklı kılan şey bu” diyor.

Monese, Ocak ayında Anthemis Exponential Ventures, Kore Investment Partners ve STE Capital’den 10 milyon dolar yatırım aldı ve bu yılın ilerleyen aylarında Avrupa’da başka noktalarda da hizmet vermeyi hedefliyor.

Monese, Tallinn, Estonya ve Shoreditch’de 80 personel çalıştırıyor ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararına rağmen merkezini Londra’da tutmaya devam edecek. Koppel: “İngiltere’den çıkmamız için bir sebep yok. Tarihsel olarak Londra, çok yetenekli ve FinTech için en iyi şehirlerden birisi olmaya devam ediyor. Burada kalmayı planlıyoruz ve Brexit’i dert etmiyoruz” dedi.