TechCrunch ve TechNode tarafından Çin’de gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşma yapan Ernst & Young’un FinTech Lideri James Lloyd teknoloji devi Amazon’un gelecekte dominant bir FinTech rolü olacağını ön görüyor.

ÖdemeTeknolojileri’nin haberine göre E&Y FinTech Lideri James Lloyd, TechCrunch’a Amazon’un ödeme, kredi puanlaması ve borç verme konularında daha da çok genişlemesini beklediğini söyledi.

Amazon hakkında; “Ekosistemlerini hafifleten ve kolaylaştıran her şeye dahil olurlar” diye belirten Lloyd, Amazon ve Alibaba’ya bağlı bir kurum olan Ant Financial’ın arasında paralellikler gördüğünü belirtti.

Amazon sadece geçen yıl 1 milyar dolar değerinde kredi verdiğini belirten Lloyd, bu alanda Amazon’un bu sene işlem hacmini iki katına çıkmasını beklediğini paylaştı ve vurguladı; “Amazon’un elinde önümüzdeki üç ay boyunca ne kadar krediye ihtiyacınızın var olduğunu anlamaları için çok büyük bir miktarda veri bulunuyor.”

Öte yandan Lloyd, Amazon’un Güneydoğu Asya pazarına girişini neden sürekli ertelediğini merak ediyor.

Amazon’un gelişimi pek çok analizde yer alan; “geleceğin FinTech şirketleri bankalardan değil teknoloji firmalarından çıkacak” tespitini doğrular nitelikte. Teknolojik çözümleri insanların hayatını kolaylaştıran araçlar sağlayan Amazon için para bir kaynaktan çok yönetilecek bir ürüne benziyor ve bunu gerçekleştirmek için de ellerinde her türlü teknik ve yetenek gücüne sahip. Amazon’un bu rolünün tüketicilerin ödeme deneyimleri üzerinde de derin etkisi olmasını bekleyebiliriz zira konsept Amazon Go mağazaları ile Amazon bu dünyayı şimdiden değiştirmeye başladı bile.