Accenture ve Microsoft kayıt altında olmayan kimliklerin belirlenmesi için prototip bir sistem oluşturmak üzere Blockchain tabanlı bir altyapı kuruyor.

South China Morning Post’un haberine göre dünya çapında 1,1 milyar insanın yasal kimlik sahibi olmasına yardımcı olmak için bir araya gelen Accenture ve Microsoft, Blockchain teknolojisinden faydalanacak.

Uzmanlara göre Blockchain teknolojisi dünyanın dört bir yanından 1,1 milyardan fazla kişinin kimlik tespiti konusundaki zorlu mücadeleyi çözmek için anahtar rol oynayabilir.

Küresel yönetim danışmanlığı grubu Accenture, yazılım devi Microsoft ve profesyonel hizmetler şirketi Avanade, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler destekli ID2020 Zirvesi’nde bir harekete geçme çağrısına yanıt olarak, Blockchain teknolojisine dayalı bir kimlik prototipi geliştirdiklerini açıkladılar.

Accenture büyüyen pazarlar grup başkanı Gianfranco Casati, South China Morning Post’a verdiği demeçte: “Dünya nüfusunun yaklaşık altıda biri, resmi olarak yaşadığını belgelendiremediği için kültürel, siyasi, ekonomik ve sosyal hayata katılamıyor. Resmi kimlik oluşturmak eğitim, sağlık, oy verme, bankacılık, mobil iletişim, konut, aile ve çocuk bakımı konularında daha fazla insana ulaşmamıza yardımcı olabilir” dedi.

Microsoft’un küresel iş stratejisti Yorke Rhodes: “Kimlik oluşturmak uluslararası kalkınmanın en önemli ihtiyaçlarından biri ve Microsoft ile özel sektörün katkıda bulunmak için benzersiz bir konumda olduğuna inanıyoruz” dedi.

1,1 milyar insanın kimlik sahibi olması aynı zamanda bu insanların bankacılık ve finansal hizmetlerden de faydalanabileceği anlamına geliyor. Bu alanda bankacılık, finans ve FinTech şirketlerinin inisiyatif alarak küresel kimliklendirme ve kimlik doğrulama projelerine dahil olması dünyanın ekonomik geleceği açısından büyük önem taşıyor ve bu alandaki kimliksiz birey syısı göz önüne alınırsa devasa bir potansiyel olduğunu hiç kimse inkar edemez.