Alibaba’nın ödeme uygulaması Alipay, global genişleme stratejisi kapsamında Güney Afrika’ya açılacağını duyurdu.

Alipay EMEA Başkanı Rita Liu, yaptığı açıklamada Çinli turistlere City Sightseeing adlı tur otobüsü operatörünün hizmetlerinden daha kolay faydalanma amacıyla Afrika operasyonlarını başlattıklarını belirtti. Alipay ve City Sightseeing iş birliği, global iş ortağı ACI Worldwide ve yerel ödeme servisi Peach Payments ile zenginleşiyor. Afrika’da büyük potansiyel gördüklerini kaydeden Liu, Alipay’in dünya genelinde “Çinliler için cazibe merkezi olan” diğer bölgelerde de devreye gireceğinin sinyalini verdi.

Alipay genişleme stratejisini bir süredir denizaşırı ülkelerde yaptığı agresif satın alma ve yatırımlarla destekliyor. Singapur merkezli ödeme platformu helloPay’i Nisan 2017’de bünyesine katan şirket, ABD merkezli Moneygram için de 1,2 milyar dolar yatırım yapmıştı. Çinli ödeme devi aynı zamada Hindistan’ın en büyük mobil ticaret platformu Paytm’e yaptığı 177 milyon dolarlık yatırımla gündeme gelmişti.

Avrupa’da 2016 yılında devreye giren Alipay, Liu’nun CNBC’ye yaptığı açıklamaya göre kıta genelinde 10 bin işletmede geçerliliğini koruyor. İşletme ağı globalde 120 bine kadar ulaşıyor. Afrika hedeflerinin altında ise Çinli turistlerin bölgeye yaptığı yoğun ziyaretler yatıyor. Rita Liu, her yıl 135 milyon Çinli turistin uluslarası seyahatler gerçekleştirdiğini belirtiyor.