Singapur Bankalar Birliğine üye yedi banka, bireysel müşterilerin hızlı ve kolay para transferi yapmalarına olanak tanıyan PayNow adlı servisi Temmuz ayı içinde hayata geçirecek.

Association of Banks of Singapore (ABS) adlı dernek, sadece bir mobil cihaz ve kimlik kartı numarasıyla kayıt olunabilen para transfer servisi PayNow’u duyurdu. Cep telefonu numarasını, Singapur’un National Registration Identity Card (NRIC) numarasıyla birlikte banka hesabına mobil uygulama ya da online arayüz üzerinden bağlayan her müşteri, PayNow’u para transferi için kullanabiliyor.

Singapur’da 2014 yılında 19 bankanın katılımıyla kurulan anlık ödeme sistemi FAST tabanlı olarak çalışan PayNow şimdilik yedi bankalık bir portföye sahip. Bahsi geçen bu yedi banka, ülkedeki bireysel bankacılık pazarının yüzde 90’a varan hacimdeki kısmını elinde bulunduruyor. UOB ve HSBC gibi bankalar da bu yeni para transfer sistemine destek veriyor.

10 Temmuz 2017 tarihinde hizmete açılacağı belirtilen PayNow, Singapurlu vatandaşların birbirine para alıp göndermesini kayda değer biçimde kolaylaştıracak. ABS Direktörü Ong-Ang Ai Boon tarafından yapılan açıklamada, dijital dünyaya geçmenin önemine değiniliyor. Ai Boon sözlerini şöyle tamamlıyor: “PayNow bireyler arasında kullanılabilecek hızlı, işlevsel, sorunsuz ve güvenli bir servis olacak.”