Startups.watch’un kurucusu Serkan Ünsal’ın küresel FinTech ekosistemini takip ettiği girişim platformu FinTechStartups.co, 2017 yılının ilk yarısına ait karneyi ve Haziran ayına ait rakamları yayınladı.

Küresel FinTech ekosistemi şirketler ve girişimciler kadar yatırımcıların da ilgisini çekiyor ve özellikle son yıllarda en çok yatırım belki de bu alana gerçekleşiyor. Startups.watch’un rakamlarına göre geçtiğimiz yıl Türkiye’deki risk sermayesi yatırımlarının yüzde 47’sinin FinTech ekosistemine gerçekleşmiş olması da bunun bir göstergesi olarak daha önce karşımıza çıkmıştı.

Herkese açık kaynaklardan derlediği veriler ile ücretsiz olarak küresel FinTech ekosisteminin nabzını tutan ve startups.watch kurucusu Serkan Ünsal‘ın bir diğer girişim platformu olan FinTechStartups.co 2017 yılının ilk yarısına ve Haziran ayına ait verileri paylaştı.

Yayınlanan rapora göre 2017’nin ilk yarısında 549 farklı oturumda 10.2 milyar dolarlık FinTech yatırımı gerçekleşti. Yatırımların 530 tanesi melek ve risk sermayelerinden gelirken 19 tanesi Private Equity statüsünde gerçekleşti.

Yatırımlarda 170 işlem ve 2,4 milyar dolar ile Amerika Birleşik Merkezleri liderliği korurken, ABD’yi 63 yatırım ve 997 milyon dolar ile Çin ve ardından 62 yatırım ve 722 milyon dolar yatırım ile İngiltere takip ediyor.

Bu senenin ilk yarısında yatırım alan öncelikli şirketlerin ticaret ve yatırım alanında faaliyet göstermesi dikkat çeken noktalardan birisi oldu. Bu sektörleri sigortacılık, finansman ve ödemeler takip etti.

Haziran ayında gerçekleşen yatırımları şirket bazında detaylı bilgilerine yer veren ve öne çıkan bazı FinTech girişimlerini de listeleyen raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.