U.S. Bank, yapay zeka üzerine yaptığı çalışmaları güçlendirmek için bir “inovasyon lideri” aradığını duyurdu.

İşe alınacak yeni yönetici, U.S. Bank Innovation grubu içinde yapay zeka ve makine öğrenimi üzerine yapılacak çalışmalardan sorumlu olacak. Bu çalışmaların içine stratejik ürün yönetiminin, ürünlerle ilgili yapılan inovasyonun ve AI alanında diğer projelerin yönetimi de giriyor.

Bank Innovation tarafından paylaşılan iş ilanında şu detaylar dikkat çekiyor:

“İnovasyon liderinin, yeni ve mevcut ürün ya da girişimler için meydana getirme ve uygulama aşamalarında uçtan uca sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Kayda değer bir gelir ve kârlılık potansiyeli bulunan, ticari açıdan elverişli ürünleri geliştirmek için 3 yıldan fazla zamanı olacak. Hata yapması durumunda ise, şirketin en önemli işlevleri üzerinde somut etkilere sebep olacaktır.”

İş ilanından anlaşıldığı kadarıyla, bankanın inovasyon grubu içinde yapay zeka ve makine öğrenimi alanlarına yönelim hızla artıyor. U.S. Bank Innovation grubu ise son yıllar inovasyon denince FinTech sektöründe ilk akla gelen isimlerden olan Dominic Venturo tarafından yönetiliyor.

FinTech dünyasının olmazsa olmazları arasına giren yapay zeka, bankacılık sektörünün tüm büyük oyuncuları gibi U.S. Bank için de önem taşıyor. Bankanın özellikle siber suçlulara karşı zamana dirençli bir savunma stratejisi kurgulamayı hedeflediği biliniyor. Bu stratejinin içinde ise USB Bilgi Güvenliği Direktörü Jason Witty’nin açıklamasına göre makine hızında veri, harici zeka kullanımı, ayrıca makine öğrenimi, iş analitikleri ve yapay zekadan faydalanılması yer alıyor.