ABD’li Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), Bitcoin ve diğer dijital para birimleri için bir girişimde bulunup bulunmama konusunda çalışmalar yapıyor.

ABD’de halka arz edilmiş finansal muhasebenin standartlarını belirleyen yetkili kuruluş FASB, Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ilgili şirketler için yeni kurallar belirleyip belirlememe konusunda kararsız kalmış durumda. Dijital para birimleri ve Blockchain alanında iş yapan şirket ve grupların kurduğu Washington merkezli ticari organizasyon Chamber of Digital Commerce (CDC) ise bu konuda adım atması için FASB’den talepte bulundu.

Kurula yazılan 8 Haziran tarihli bir mektupta, CDC Kurucusu ve Başkanı Perianne Boring; sektör genelinde kabul edilmiş standartların bulunmayışının, hem yatırımcılar hem de girişimciler için bir engel oluşturduğuna dikkat çekiyor. Dijital para birimleri için bir muhasebe standardının olmamasının, bu yeni teknoloji cephesinde yatırım ya da inovasyon yapmak isteyen şirketler için görev-kritik bir sorun haline geldiğini hatırlatan Boring, Reuters haberine göre “Bu durum, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ekonomik büyümenin önünde engel oluşturabilir,” ifadesini kullandı.

Avustralya’nın muhasebe standartları kurulu, gelişen kripto para teknolojileriyle ilgili standartların belirlenmesi konusunda global adımlar atılması gerektiğini daha önce vurgulamıştı. PwC, Deloitte ve EY gibi muhasebe devleri de geçtiğimiz yıl kurdukları yeni koalisyonla dijital para birimleri hakkında yeni standartları kurgulamayı hedeflemişti.