London Stock Exchange Group (LSEG), IBM ortaklığında Borsa Italiana için bir Blockchain platformu kuruyor.

Blockchain konusunda çalışmalarını hızlandıran London Stock Exchange Group; İtalyan şirketlerin hisselerini dijital ortamda işlemek için IBM işbirliğinde Hyperledger altyapısıyla bir Blockchain platformu kuracağını duyurdu.

LSEG’in İtalya’daki kolu olan Borsa Italiana için geliştirilen platform, özellikle küçük ve orta ölçekli İtalyan şirketlere hizmet edecek. Böylelikle bu şirketler büyüdükçe, hissedarlarıyla etkileşimlerini daha kolay yönetebilecekler.

Kurulan Blockchain platformunun amacı, hissedarların pay sahipliği bilgisinin izlenmesini ve yönetimini daha basit hale getirerek, tüm paydaşların işlemlerinin kaydını içeren dağıtık ve paylaşımlı bir kayıt defteri oluşturmak.

Platformun temelini Hyperledger Fabric çözümü oluştururken, henüz test aşamasında sayılabilecek bu ürün için önümüzdeki aylarda pek çok yeni özelliğin eklenmesi planlanıyor. Reuters haberine göre Blockchain platformu daha geniş bir kullanıma açılmadan önce, küçük bir müşteri ve iş ortağı grubu tarafından test edilecek.