FinTech girişimi Revolut, yakın dönemde aldığı 66 milyon dolarlık yatırımla kullanıcılara Euro işlemleri için kendi IBAN’ini oluşturma hizmeti sunmaya başladı.

Euro üzerinden yapacağı para transferi işlemlerinde Revolut hesaplarıyla kendilerine bir IBAN numarası oluşturabilen kullanıcılar, bu sayede, örneğin maaş hesaplarını doğrudan Revolut olarak tanımlayabilecekler.

Normal bir banka transferinde Revolut hesabını kullanmak mümkün iken, gelen her türlü Euro transferini kabul etmek için şimdiye kadar tek bir banka hesabı kullanılabiliyordu. Sonrasında bu hesap, işlem referans bilgileri ve gönderici adıyla Revolut hesabına kullanılabilir kredi olarak yansıyordu. Bu sistem, Revolut’un temelde dijital bir cüzdan olarak kalmasını sağlıyordu.

Şimdi ise TechCrunch haberine göre herkes kendi IBAN numarasını oluşturup, bunu PayPal, Lydia ya da herhangi bir kullanıcılar arası (P2P) ödeme servisinde kullanabiliyor. Benzer şekilde, maaş ödemelerini de bu IBAN üzerinden almak mümkün oluyor. Mevcut banka hesabından Revolut hesabına para transfer etmek de bu IBAN sayesinde bir hayli kolaylaştı.

IBAN numarasını almak sadece birkaç saniye sürüyor. Bu numaralar Litvanya merkezli olarak dağıtılıyor. Her ne kadar Avrupa’da işverenler ve finansal hizmetler için Euro bölgesinde olan banka hesapları arasında ayrım yapma yasağı bulunsa da; bazı diğer hizmetler Litvanya dışından bu IBAN numaralarını kabul etmeme hakkına sahip.

Türkiye’de henüz hizmet vermeye Revolut; benzer bir hizmeti Pound hesapları için bu yılın Şubat ayında hayata geçirmişti.