Paysafe Group’un ön ödemeli kart hizmeti paysafecard, Birleşik Arap Emirlikleri pazarına girdi. Tüketiciler, mağazalardan satın aldıkları bu kartları online olarak kullanabiliyor.

BAE hükümetinin Smart Dubai girişimiyle birlikte teknoloji alanında hızlı atılımlar yapılan Arap Yarımadası’na giren son FinTech ürünü paysafecard oldu. Ön ödemeli (prepaid) bir çözüm olarak sunulan paysafecard, mağazalardan nakit parayla satın alınan kontörlü kartların, online alışverişte tıpkı bir kredi kartı gibi kullanılmasına olanak tanıyor.

Paybefore haberine göre Avusturya merkezli şirket, Samsung, Apple ve diğer uluslararası teknoloji şirketleri hükümet girişim ve desteğinden yararlanarak, dijital ödeme sistemleri kilit bir odak alanı haline geldiğini açıkladı ve BAE’ye geçiş paysafecard için mantıklı bir adım oldu. Öte yandan, düşük kredi kartı yayılımı ve yüzde 93’ü aşkın çok yüksek internet kullanım oranı, Birleşik Arap Emirlikleri’ni cazip bir pazar haline getiriyor.

Paysafe’in ön ödemeli çözümü sayesinde e-ticaret ve fiziksel mağazalar arasında bir köprü kurduklarına değinen paysafecard CEO’su Udo Müller, “Mağazalar paysafecard satarak sadece yeni müşteri çekip, müşteri sadakatini artırmakla kalmayacaklar; aynı zamanda klasik bir e-ticaret süreci üzerinden para da kazanmış olacaklar”, dedi.

Suudi Arabistan ve Kuveyt’te hali hazırda kullanımda bulunan paysafecard, Paysafe’in bölgedeki satış ortağı uPay aracılığıyla BAE genelinde 300 otomat üzerinden nakit karşılığı temin edilebilecek.