iPhone üreticisinin mobil cüzdanı Apple Pay, küresel büyümesini sürdürse de ana vatanında beklenen yayılıma ulaşabilmiş değil.

Dünyanın dört bir yanında, mobil cüzdan denince ilk verilen örneklerin başında Apple Pay geliyor. Hatta Apple’ın mobil cüzdan servisi, dünya genelinde yapılan tüm NFC işlemlerinin yaklaşık yüzde 90’ından sorumlu bulunuyor. Bank Innovation haberine göre Apple, önceki gün gerçekleşen bilanço toplantısında bu şekilde bir açıklama yaptı.

Buna karşın, bu işlemlerin büyük çoğunluğu ABD dışı ülkelerde gerçekleşiyor. Apple CFO’su Luca Maestri tarafından yapılan açıklamaya göre, her dört Apple Pay işleminden üçü ABD dışı ülkelerde gerçekleşiyor. Mobil ödeme servisinin erişim, kullanım ve işlev açısından sürekli büyüdüğünü dile getiren Maestri, “Mayıs ayında İtalya’da yayınladığımız Apple Pay’i bu yıl bitmeden önce Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka, Finlandiya ve İsveç’te de hayata geçirmeyi planlıyoruz,” diye konuştu.

ABD merkezli şirket, mobil cüzdan hizmetini özellikle İsveç gibi nakitsiz bir kültürü benimsemiş ülkelerde hizmete sokarak uluslarası büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Elbette bu gibi ülkelerde yerel ve küresel rakipler de yoğunlukta bulunuyor. Apple bir yandan da WeChat Pay ve AliPay gibi dominant servislerin kullanıldığı Çin’de kendi ödeme yöntemini yaymak istiyor. Çinli akıllı telefon kullanıcılarının büyük çoğunlukla iOS dışı aygıtlar kullanıldığı düşünüldüğünde ise bu ülkede rekabet çetin geçecek gibi görünüyor.

Apple’ın ikinci çeyrekte Çin’de elde ettiği gelirler 8 milyar doların üzerinde olsa da, bu rakamlar yıldan yıla yüzde 10’luk düşüşe işaret ediyor.