Avustralya’nın en büyük tahıl ihracatçılarından CBH Group, ürün nakliye takibi için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başladığını duyurdu.

Adı genellikle Bitcoin ile birlikte anılıyor olsa da, dağınık veritabanı sistemi olarak da bilinen Blockchain’in sahip olduğu kullanım alanı oldukça geniş. Finans dışı alanlarda faaliyet göstermesine rağmen Blockchain’in potansiyelinin farkına varan firmalar, bu teknolojiden yararlanmak için yeni projeler geliştiriyor. Avustralyalı tahıl ihracatçısı CBH Group da bu konuya güzel bir örnek.

The Australian Financial Review tarafından yapılan habere göre, hububat yetiştiricileri kooperatifi ve Sydney merkezli Blockchain startup’ı olan ​​AgriDigital arasında ortaklık kuruldu. Ortaklık kapsamında ziraat ürünlerinin belgelenmesi için Blockchain teknolojisinden istifade edilecek. Hububat depolarına olan güveni artırmak ve daha rekabetçi pazarlara yayılmak isteyen Avustralyalı hububat yetiştiricilerini hedefleyen projede, tarım ürünlerinin kökenini izlemek için Blockchain teknolojisi kullanılacak.

Uzmanlara göre, tedarik zinciri boyunca oluşan verilerin alıcılara şeffaf biçimde paylaşılması, güven ortamı oluşturacak konuların başında geliyor. CBH Group CEO’su Andy Crane de hububatların kaynaklarına dair verileri paylaşmaları halinde Avustralya menşeli tarım ürünlerine olan güvenin artacağından emin.

Yakın zaman önce Çinli e-ticaret devi Alibaba, gıda tedarik zincirindeki usulsüzlükleri gidermek amacıyla Blockchain teknolojisinden yararlanacağını duyurmuştu. Öte yandan perakende dünyasının önde gelen isimlerinden Walmart da, IBM ile bir ortaklığa giderek Çin ile arasındaki et ticaretinin güvenliğini sağlamak için Blockchain kullanmaya başlamıştı.