Hasan ve Kadir Kurtuluş kardeşlerin kurduğu Blockchain teknolojisi ile yasal kayıt oluşturan Türk girişimi Copyrobo, TechCrunch tarafından seçilerek, gelecek vadeden 3 Blockchain girişiminden biri olarak San Francisco’ya davet edildi.

Herhangi bir telif veya patent başvuruşundan önce devlet otoritelerince tanınan deliller üretmek önemli. Ancak birçok ülkede bu tür yasal delili elde etmek çok masraflı ve uzun bir süreç. Hasan ve Kadir Kurtuluş adındaki iki Türk kardeş tarafından kurulan ve bir Blockchain girişimi olan Copyrobo; notere benzer bu delileri saniyeler içinde sağlayabiliyor.

Copyrobo ülkelerin yetkilendirdiği sertifika otoritelerini (Örneğin Türkiye’den TUBİTAK-KamuSM) ve Blockchain (Bitcoin, Ethereum, Litecoin…) teknolojisini tek bir platformdan, iOS, Android, Web ve Chrome uygulamaları üzerinden kullandırabilen ilk ve tek şirket konumunu koruyor.

Copyrobo; tüm dünyada geçerli yasal delil üretmekte ve “Varlığın Tespitini” yapıyor. Kullanım alanları çok geniş; bankaların KYC (Know Your Customer) süreçlerinden, Sigorta tespitlerine, şirketlerin ar-ge departmanlarından, hukuki tespitlerine, lojistikten, insan kaynaklarına ve daha birçok alanlarda kullanılabiliyor.

Türkiye, Avrupa Birliği’ne dahil 28 ülke ve diğer bir çok ülke mahkemesinde geçerli belgenin varlığını, üretildiği zamanı ve değiştirilmediğini ispatlayan Çoklu-Lokal delillere Copyrobo ile ulaşılabiliyor.

Copyrobo geliştyirdiği ve sunduğu bu teknolojisi ile TechCrunch tarafından; dünya çapında sıra dışı ve yenilikçi işler yapan girişimlerin katıldığı ve 18-20 Eylül tarihlerinde San Francisco’da yapılacak Disrupt FC Startup Alley adlı organizasyona seçildi.

Copyrobo CEO’su Hasan Kurtuluş, “TechCrunch’ın organizasyonları dünyanın en önemli yatırımcıları tarafından yakınen takip ediliyor. Copyrobo olarak geliştirdiğimiz teknolojiyi, kullanım alanlarını ve sağlayacağı faydaları, aralarında Etherium kurucusu Vitalik Buterin, Google güvenlik kurucularından Heather Adkins, MBA yıldızı Kevin Durant, Propel CEO’su Jimmy Chen, Y Combinator Başkanı Sam Altman, Trinity Yatırım Ortağı Anjula Acharia Bath, Zhen Fund CEO’su Anna Fung, Google Ürün Geliştirme Direktörü Aparna Chennapragada, Google Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı John Giannandrea gibi önemli isimlerin bulunduğu jüriye sunacağız” açıklamasında bulundu.