Sektörü FinTech inovasyonlarının ağırlık merkezi haline getirmeye yönelik çalışmalarına hız veren Abu Dhabi Global Markets, şirketin Regulatoy Laboratory adlı startup merkezine girişimci çekmek için UAE Exchange ile birlikte çalışacak.

UAE Exchange ve ADGM tarafından yapılan açıklamaya göre, gelişen ödemelere, Blockchain ve dağıtık defter, yapay zeka, P2P çözümleri ve diğer birçok alanda yeni tekliflerin yayılması için ortak inovasyon programlarına katılacaklar.

Katılımcılar arasında gelecek vadeden uygulamalar, ADGM tarafından sunulan, yasal düzenlemeler açısından sorunsuz bir sandbox ortamında çalışacak. Pilot projeler için yasal çerçeveleri esneten bu ortam, yeni girişimlerin piyasaya sürülmeden önce kontrollü bir şekilde denenmelerine olanak veriyor.

Finextra haberine göre anlaşma, uygulamaların ADGM’nin sanal para birimi programları ve ödeme çözümlerinden, kitlesel fon, robo danışmanlık, InsurTech ve RegTech gibi bir çok alanda yenilikçi ürünler sunan, dünyanın dört bir yanından gelen 22 adaydan oluşan RegLab programı için kapanmasıyla aynı zamana rastlıyor.

ADGM’nin Finansal Hizmetler Düzenleme Kurulu CEO’su Richard Teng, “Bu stratejik ortaklık, ADGM’nin yenilikçiliği destekleyen, yatırım akışlarını kolaylaştıran ve finansal hizmetler faaliyetlerinin daha da büyümesini destekleyen hareketli ve iyi işleyen bir FinTech ekosistemi kurma vizyonuyla iyi uyuşuyor,” diye belirtti.

ADGM son dönemde Swiss Finance + Technology Association, Abu Dhabi International Financial Centre ve Responsible Finance and Investment Foundation ile yaptığı benzer mutabakat anlaşmaları ile gündeme gelmişti.

Şirket ayrıca on girişimciye FinTech Abu Dhabi etkinliğinde sektöründen uzmanlarından oluşan bir gruba tekliflerini sunma imkanı sunan bir FinTech açılış yarışmasına da Ekim ayında ev sahipliği yapacak. Finalistler, 15 bin dolar burs alıyor ve ADGM’nin RegLab programına kabul için hızlandırılmış bir düşünme aşamasından geçiyorlar.