Softbank Corp. ve Sprint, telekom operatörlerinin Blockchain teknolojilerini benimsemesini kolaylaştıracak yeni bir konsorsiyum meydana getirdiklerini duyurdu.

Carrier Blockchain Study Group (Telekom Operatörü Blockchain Çalışma Grubu) adını taşıyan grup, ilk aşamada Softbank ve Sprint’in yanı sıra telekom sektörüne Blockchain servisleri geliştiren TBCASoft adında bir FinTech girişimini barındırıyor. VentureBeat haberine göre başlangıç aşamasında, üç iş ortağı Blockchain araçlarını kullanan bir “operatörler arası ödeme platformu sistemini” test ediyor.

Yakın dönemde Tayvanlı telekom şirketi Far EasTone’un da katılımıyla bir konsorsiyuma dönüştürülmesi kararlaştırılan çalışma grubu; telekom endüstrisindeki diğer oyuncuları da Blockchain tabanlı servislerin geliştirilmesi ve ardından test edilmesi süreçlerine dahil etmek istiyor.

Konsorsiyum, Blockchain’in telekom ekosistemindeki çeşitli oyuncular arasında, müşterileri ve müşterileri doğrulayan taşıyıcılar açısından, kullanıcıların ve müşterilerin kimlik doğrulamasında nasıl daha akıcı bir ödeme sistemi oluşturabildiğini ve ön ödemeli planları yeniden yüklemek için kripto para birimlerini kullanmayı incelemek istiyor.

Yapılan ödeme testlerinde, grubun Blockchain’i kullanarak mobil hesaplarına farklı konumlar ve operatörler üzerinden başarıyla para ekleyebildikleri belirtiliyor. TBCASoft tarafından geliştirilen teknoloji, Blockchain sisteminin herhangi bir operatörün mevcut ödeme sistemlerine entegre edilebilmesini mümkün kılıyor.

Ancak Sprint’ten Doug Garland’ın da açıkladığı gibi; Blockchain teknolojisinin gerçekten sektöre fayda sağlayabilmesi için operatörlerin çok daha geniş ölçekli katılımına ihtiyaç duyuluyor. Bu katılım davetinin telekom sektöründe nasıl karşılık göreceği ise şimdilik belirsizliğini korumaya devam ediyor.