Londra merkezli kişiye özel kredi sağlayıcısı GoCardless, yeni pazarlara açılmak ve işlem kapasitesini yükseltmek amacıyla çıktığı yatırım turunu 22,5 milyon dolar fon elde ederek tamamladı.

Balderton Capital ve Accel gibi yatırımcılardan oluşan D Serisi yatırım turunu tamamlayan FinTech girişimi, toplam öz sermayesini ikiye katlayarak 47,3 milyon dolara çıkardı.

ABD merkezli girişim hızlandırma programı Y Combinator ile hayata geçmiş bir girişim olan GoCardless, Birleşik Krallık’ta kişiye özel geliştirdiği “doğrudan kredi” çözümleri ile dikkatleri üzerine çekmişti. Şirketler için de çözümleri bulunan FinTech girişiminin, istenilen her yere para gönderme gibi bir mottosu bulunuyor.

Bank Innovation tarafından yapılan habere göre, Avrupa’da altı bölgede aktif olan FinTech girişimi GoCardless, son bir yılda 1,3 milyar dolar işleme aracılık etti. GoCardless’ın aktif olarak kullanıldığı ülkeler; İsveç, İspanya, Hollanda, Fransa, Almanya ve girişimin hayata geçtiği yer İngiltere olarak sıralanıyor.

GoCardless CEO’su Hiroki Takeuchi, TechCrunch’a verdiği demeçte, aldıkları yatırımlarla hedeflerine biraz daha yaklaştıklarını, küresel ölçekte FinTech çözümleri üretmek için çalışacaklarını söyledi. Yeni finansman ile Avustralya ve Danimarka’da da hizmet vermek istediklerini belirtti.

Takeuchi şöyle konuştu: “İşletmeler küresel seviyede iş yapmaya başladıkları zaman birçok alanda ödeme yönetimi yapmak zorunda kalıyor ve bu işi yaparken de haliyle zorlanıyorlar. Biz ise yapılan ödemeleri, dünyadaki mevcut sistemlere uyarlayarak basitleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece işletmeler, gerçekten önemli olan konulara odaklanabiliyorlar.”