Blockchain teknolojileri geliştirmek için önemli yatırımlarda bulunan IBM ve Microsoft, sundukları çözümleriyle sektörde büyük pastayı almanın peşindeler. Yapılan araştırmalarsa, bu konuda IBM’i bir adım önde gösteriyor.

Şu sıralar hemen her yerde Blockchain ismini duyuyoruz. Fotokopi makinelerinden, finansın en kritik konularına kadar her noktada bu teknolojinin getirdiği yeniliklerden bahsediyoruz. IBM tarafından geliştirilen son Blockchain teknolojileri ise, bu konuda rakiplerinden birkaç adım önde olduklarını gösteriyor. Zira, Coin Telegraph web sitesinde yayımlanan “Blockchain Enterprise Survey” isimli anketin sonucuna göre, Blockchain teknolojileri geliştiren en başarılı firma olarak IBM gösterildi.

Jupiter Research pazar araştırma firması tarafından, dört yüzden fazla üst düzey yönetici ile düzenlenen Blockchain anketinde, Microsoft ve Accenture gibi dev isimleri geride bırakmayı başaran IBM en üst sıraya yerleşti.

Blockchain teknolojisinin geleceğine de ışık tutan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 67’si teknolojiye 100 bin dolardan fazla yatırım yaptıklarını, yüzde 91’i ise bu yatırımlarının çoğunu 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiklerini söylediler.

Rapor ayrıca, Blockchain teknolojisi hakkındaki farkındalığın son 12 ayda çarpıcı bir şekilde arttığını ortaya koydu. Şirketlerin, bir yıl öncesine göre Blockchain teknolojilerine çok daha fazla ilgi gösterdiği belirtilen ankette, pek çok firmanın da halihazırda Ar-Ge çalışmaları içerisinde olduğu da ifade edildi. Yüksek potansiyeli olan Blockchain teknolojilerinin farklı alanlarda, farklı çözümler üretmeye imkan tanıdığını söyleyen anket, bu konuda teknoloji geliştiren dev firmaların birbirleriyle rekabet içinde olmalarının da önemli getirilerinin olacağının altını çizdi.