Köklü bir FinTech girişimi olan Money Forward’un halka arz sürecini başlatması, Japonya’nın gelişmekte olan FinTech sektörü için de bir dönüm noktası oldu.

2012’de kurulan şirket Tokyo Menkul Kıymetler Borsası’nın hızlı büyüyen ve gelişmekte olan hisse senetleri için oluşturduğu Mothers Index Futures’ta listelenmesinin ardından 505 milyon dolar değere ulaştı.

Money Forward CEO’su Yosuke Tsuji, Tech in Asia haberine göre geçtiğimiz Cuma bir basın toplantısında ”Japonya’daki FinTech sektöründe ilk kez halka arz gerçekleşiyor” diye belirtti. Halka arz şirkete yaklaşık 25 milyon dolar kazanç sağladı.

Şirkette yüzde 19’luk hisse payına sahip olan Tsuji, 98 milyon dolar değerinde hatırı sayılır bir servete sahip oldu. Tsuji aynı zamanda şirketin Ekim 2016’dan itibaren D serisi yatırım alarak 50 milyon dolar kazanç sağlamasına da öncülük etti.

Hem bireysel hem de şirketler için finansal yönetim hizmeti veren Money Forward’ın, Japon bankalarını dize getirmek gibi bir planı olabilir. Fakat bunu başarması için önce onlarla ortaklık kurması gerekiyor.

Tsuji geçtiğimiz yıl aynı haber kanalına ”Yerel bankalar yerel altyapının büyük bir parçası”diye belirtmişti. Bu sebeple şirketi bankalarla iş birliği yaparak müşterilerin ve yatırımcıların otomatik, internet-temelli imkanlardan yararlanmalarına olanak sağlıyor. Hatta birtakım Japon bankaları da yatırımcıları arasında yer alıyor.

2016’da 13.6 milyon dolarlık satış yapmış olan Money Forward bu yıl 24 milyon dolarlık satış yapmayı hedefliyor. Fakat çoğu girişimde olduğu gibi ekibin bir kazancı olmuyor. Örneğin son hesaplamalarda 8 milyon dolarlık bir kayıp kayda geçildi.