Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, Bitcoin ve kripto para birimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, İstanbul’da katıldığı bir toplantıda dijital paralara ilişkin açıklamalar yaptı. Dijital paraların finansal istikrara katkı sağlayabileceğini belirten Çetinkaya, Bitcoin ve türevi dijital para birimlerini yakından takip ettiklerini söyledi.

7 yıl içinde sıfırdan 7 bin doların üzerine çıkan değeri ile Bitcoin, sadece kripto para birimlerini takip edenlerin değil, hükümet yetkililerinin de radarında. Son birkaç ayda rekor üstüne rekor kıran Bitcoin’i göz ardı etmediğini belirten TCMB Başkanı Çetinkaya, dijital paralardaki gelişmeleri yakından izlediğini ifade ederek dijital paraların iyi tasarlanmaları durumunda finansal istikrara katkı sağlayabileceklerini dile getirdi.

Sputniknews tarafından yapılan habere göre Çetinkaya, TCMB’nin dijital paralar üzerine çalışması için piyasa katılımcılarından, politika yapıcılarından ve düzenleyicilerden oluşan bir grup oluşturulduğunu kaydetti. Bitcoin ve türevi kripto para birimlerine kayıtsız kalmadıklarını belirten Çetinkaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının konu hakkında çalışmalar yaptığını ifade etti.

Bir hafta içinde güçlü bir yükseliş ivmesi yakalayan Bitcoin, TCMB Başkanı Çetinkaya’nın açıklama yaptığı 2 Kasım 2017 tarihi itibarıyla 7 bin dolar seviyesini aşarak ivmeli yükselişini sürdürdü. Kısa süreliğine de olsa gün içinde 7 bin 400 dolar seviyesine ulaşan Bitcoin, yaklaşık 26 bin TL değerini yakaladı. Güncel kur değerlerine göre, 1 Bitcoin’in 170 gram altına denk geldiği belirtildi. Bu da 1 Bitcoin’in 100 çeyrek altından daha pahalı olduğu anlamına geliyor.