Finansal teknolojiler konusunda önemli atılımlara ev sahipliği yapan Asya kıtasında, sektörün önde gelen ülkeleri güçlerini birleştiriyor. Asya’nın önde gelen altı ülkesi, FinTech konusunda yeni teknolojiler geliştirmek ve aralarındaki iş birliğini üst seviyeye çekmek için el sıkıştı.

Küresel çapta finansal teknoloji hizmetleri üretmek için kolları sıvayan altı Asya ülkesi, kıtalarını FinTech ağının merkezi konumuna getirmek için güç birliği yapıyor. Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam’daki FinTech kuruluşları “Asya FinTech Ağı (AFN – Asean FinTech Network)” oluşturmak üzere el sıkıştı.

Finextra sitesinde yer alan habere göre Asya bölgesi, FinTech sektörü için önemli bir yere sahip. Asya’da 10 ülkede ve 620 milyondan fazla kişiye hizmet veren FinTech sektörü, 2,5 trilyon dolarlık pazar hacmine sahip durumda. FinTech’lere olan ilginin günbegün arttığı Asya’da, bankacılık penetrasyonu da gittikçe azalıyor. Haberde belirtilene göre, Asya bölgesinde 300 milyondan fazla kişinin banka hesabı bulunmuyor. FinTech oluşumları için de bu büyük bir potansiyel demek.

Altı Asya ülkesinin kurduğu ittifak dört adet öncelik belirledi: FinTech sektöründe yer alacak iş gücünü eğitmek, yatırım sermayelerinin erişilebilirliklerini artırmak, küresel piyasaya erişimi sağlamak ve en son teknolojik gelişmelerin kullanım oranını üst seviyelere çekmek.

Asya ülkelerinin bir araya gelerek oluşturdukları FinTech ittifakı hakkında konuşan Singapur FinTech Dernek Başkanı Chia Hock Lai, AFN üyeleri arasındaki sınır ötesi iş birliğini teşvik etmek ve bölgede FinTech’i daha iyi tanıtmak için güçlü bir platform kurduklarını ifade etti.