Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KPMG, Wall Street tarafından hayata geçirilen Blockchain ittifakına katıldı.

Kâr amacı gütmeyen bir ticaret birliği olan Wall Street Blockchain ittifakına katıldığını resmi bir basın bülteni ile duyuran KPMG, Blockchain ile geliştirilecek yeni nesil teknolojileri bünyelerine katacaklarını belirtti.

KPMG’nin dijital muhasebe hizmetleri için yeni nesil küresel çözümler üretmek istediğini belirten Eamonn Maguire, Blockchain teknolojisinin de bu proje için biçilmiş kaftan olduğunu ifade etti. Resmi açıklamasında Blockchain’in gün geçtikçe olgunlaştığını ve birçok farklı sektöre kullanılmaya başladığını söyleyen Maguire, gelecek teknolojilerini hatırı sayılır biçimde değiştireceğini de iddia etti.

BlockEx, Blockchain Intelligence Group ve Calypso gibi mevcut kurumsal üyelerle birlikte, tüm finans piyasalarında dağıtılmış defter teknolojisinin büyümesini ve benimsenmesini kolaylaştırmak için grup içinde faal bir görev üstleneceklerini de ifade etti.

Wall Street Blockchain Alliance Bakanı Ron Quaranta, KPMG’nin küresel ölçekte önemli bir üye olduğunun altını çizerek, onlarla iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Blockchain teknolojisinin, finans dışı alanlarda da yaygınlaşması için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene, sanayi araştırmalarını ilerletmek amacıyla Microsoft ile KPMG bir ortaklığa gitmişti. Kendi aralarında kurdukları konsorsiyum ile başarılı sonuçlar elde eden ikilinin ardından KPMG’nin, Wall Street Blockchain Alliance içine de dahil olması yeni projelerin önünü açıyor. KPMG tarafından yapılan açıklamada, dahil oldukları konsorsiyumların, kurumsal müşterilerini şaşırtacak ölçüde teknoloji sunacağı da ifade edildi.