Finansal servisler konusunda yaptıkları atılımlarla adlarından söz ettiren iki büyük isim Dubai ve Hong Kong, ortak FinTech projelerinin kapsamını ileriye taşımak üzere anlaşma imzaladı.

Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi (Dubai Financial Services Authority – DFSA) ve Hong Kong Parasal Otoritesi (Hong Kong Monetary Authority – HKMA) arasında gerçekleşen anlaşma kapsamında iki ülke FinTech projelerine dair bilgi paylaşımı yapılacak. Böylece hem iki ülke arasındaki ticaret sıkılaşacak, hem de yeni geliştirilecek projelerin de önü açılacak.

Hong Kong’daki düzenleyicilerle olan ilişkilerini derinleştirecek olan Dubai yetkilileri yayımladıkları resmi basın açıklamasında, finansal teknolojiler sektöründe iş birliklerini artırmak adına anlaşma imzaladıklarını belirttiler. Yapılan anlaşma ile, finansal hizmetler sektörünün ve FinTech işletmelerinin düzenlenmesinde iş birliği yapan iki piyasadaki yetkililer arasındaki mevcut ilişki güçlenecek.

Anlaşma şartlarına göre, her iki ülkedeki FinTech sektöründe hizmet veren işletmeler sahip oldukları bilgi birikimini paylaşacak ve diğer firmalara tavsiyelerde bulunacak. Her iki bölgede müşterek projelerin de gelişmesine zemin hazırlayacak olan anlaşma, sektörün ilerlemesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

DFSA İcra Kurulu Başkanı Ian Johnston, “Hong Kong’daki yetkililerle imzalamış olduğumuz anlaşma, Hong Kong’un finansal hizmetler regülatörleri ile yakın ilişki kurmamız için verdiğimiz önemin nişanesidir. Bu anlaşma ile finansal hizmetler konusundaki iş birliğimizi bir adım öteye taşıyoruz,” açıklamasında bulundu.

HKMA Genel Müdürü Shu-Pui Li ise, “DFSA ile yapılan iş birliği anlaşması, FinTech ekosisteminin sağlıklı gelişmesini kolaylaştırmak için uluslararası FinTech toplulukları ile çalışmak için gösterdiğimiz çabamızı sergiliyor. HKMA, bankacılık sisteminin ‘Akıllı Bankacılık’ seviyesine yükseltilmesini desteklemek için farklı mercilerle potansiyel iş birliği fırsatlarını keşfetmeye devam edecek,” şeklinde konuştu.