Japon telekomünikasyon devi Softbank liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda, InsurTech startup’ı Lemonade 120 milyon dolar fon elde etti. Yapılan yatırımın Lemonade’in geliştirdiği mobil sigortacılık platformu için sağlandığı açıklandı.

Ofis kiralama ve ortak çalışma alanı hizmetleri sunan WeWork’e yaz aylarında 4,4 milyar dolar gibi astronomik bir yatırım yapan Softbank, daha sonra Compass şirketine 450 milyon dolar fon sağlamıştı. Teknoloji devi şimdi de ev sahipleri ve kiracılara sigorta hizmeti sunan InsurTech startup’ı Lemonade’e kol kanat gerdi. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre yatırım turuna liderlik eden Softbank, Lemonade’in 120 milyon dolar fon elde etmesine aracı oldu. Yatırım turunda ayrıca, Alphabet’ın yatırım kolu, GV, General Catalyst ve Sequoia Capital yer aldı.

Lemonade, gerek ev sahipleri gerekse kiracılara mobil uygulama üzerinden sigorta hizmeti sunuyor. 2018 yılında yeni özellikler duyurmayı planlayan Lemonade, geliştirmekte olduğu teknolojileri kullanıma açmak için yatırım turuna çıktı. Üzerinde çalışılan  uygulamaları beğenen Softbank, yatırım turuna önderlik etti.

Makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojilerini mobil uygulamasına ekleyecek olan Lemonade, chatbot uygulamasını da üst seviyeye çıkarmayı planlıyor. Sigorta alım sürecini hiç olmadığı kadar kolaylaştırmak için çalışan firma, konunun uzmanları ile iş birliği içine girerek, form doldurma işlemlerini otomatikleştirmeyi hedefliyor.

Lemonade müşterileri, yaptıkları sözleşmelerin sonunda kullanılmayan primlerin bir kısmını hayır kurumlarına bağışta bulunabiliyorlar. Sözleşme ekranında seçecekleri yardım kuruluşlarına düzenli olarak yardım yapma seçeneğine de sahip oluyorlar.