İngiltere merkezli FinTech girişimi Revolut hızlı bir büyüme sürecinden sonra artık gelirlerini pozitife çevirebileceği noktaya ulaştı.

Reuters’in haberine göre türünün ilk örneklerinden bire dijital banka olarak hayatına başlayan İngiltere merkezli FinTech girişimi Revolut hızlı bir müşteri kazanma sürecinden sonra nihayet gelir gider dengesinde başa baş noktasına ulaşmaya başardı.

Avrupa’da 1,5 milyon kullanıcıya ulaşan şirket kurulduğu günden bu yana düşük bedelli sınır ötesi para transferleri hizmeti veriyor.

İngiltere’de bugüne kadar pek çok dijital banka kurulmuş olsa da bu girişimlerin tamamı önemli bir süre boyunca sadece kendi kaynaklarını ve yatırımlarını yakarak ilerlemek durumunda kaldılar. Revolut bu süreçten başarıyla çıkan ve bankacılık lisansını da almış ilk girişim oldu.

Revolut kurucusu Nikolay Storonsky Reuters’e yaptığı açıklamada; Aralık ayında başa baş noktasını yakaladıklarını ve hızlı kullanıcı büyümesini 2018 yılında da sürdürmeyi hedeflediklerini paylaştı.

Şirketin en yakın rakipleri ise  Monzo, Starling Bank ve Tandem. Bu girişimlerin tamamı İngiltere merkezli ve hepsi de bankacılık lisansını almış bulunuyor. Öte yandan bu girişimlerin hiç biri henüz zarar açıklamadıkları bir ay geçirmediler. Daha farklı bir iş modeline sahip Atom da henüz zarar döneminden kurtulamadı.

Rakiplerinden farklı olarak, bir girişimde pek tercih edilmeyecek şekilde, premium ve business hesapları için kullanıcılarından ücret alıyor. Şirket şu anda Litvanya’da da bankacılık lisansı almak için çalışıyor ve hedefinde tüm Avrupa ülkelerine açılmak var.

Revolut’un uygulamasındaki, kendisini rakiplerinden ayıran, bir diğer önemli özellik ise kripto para birimlerinin satın alınıp satılabilmesi.