FinTech alanı için özel etkinlik düzenleyen, açık bankacılık için ürünlerini duyuran Oracle, Blockchain’in gelişimine yönelik sunduğu desteği yeni ürünlerle artırmayı hedefliyor.

Kurulduğu günden bu yana bankacılık ve finans sektörleriyle yakın ilişki içinde olan Oracle, bu durumu Blockchain özelinde güçlendireceğe benziyor. Bloomberg’de yayınlanan bir habere göre şirket, bu ay içinde Blockchain’e özel ürünlerini tanıtacak.

Oracle’ın Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkanı Thomas Kurian’ın açıklamalarına yer verilen haberde, şirketin PaaS (Platform-as-a-Service) konsepti altında yeni bir Blockchain platformu duyuracağına değiniliyor.

Şirket aslında Blockchain’e yabancı değil. Eylül 2017’de Linux Vakfı tarafından koordinasyonu gerçekleştirilen Hyperledger üyeleri arasına katılan şirket, bu katılımı takiben açık bankacılık ve API çözümlerini duyurmuştu.

Kurian’ın Banco de Chile için bankalararası işlemlerin Hyperledger platformu üzerinde işlenmesine dair bir projeye devam ettiği kaydedilen haberde, şirketin Nijerya hükümetiyle ilaç şirketlerinin takibi, gümrük süreçleri gibi konularda Blockchain tabanlı projeleri sürdürdüğünden bahsediliyor.

Kurian, açıklamasında Oracle’ın ürünlerinin diğer platformlara uyumlu olacağını da sözlerine ekliyor.