Dijital banka Revolut, iki milyon müşterisine komisyonsuz hisse işlemi desteği sunmaya başladı.

Dijital bankalar arasında hızlı ve çarpıcı bir yükselişe imza atan Revolut, ticari işlemlerdeki komisyon maliyetinden müşterilerinin etkilenmemesi için bir çalışma başlattı. Üç yıl önce kurulan şirket, bir süre önce Rusya merkezli Qiwi Bank’la bir anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Rusya’daki anlaşmayla müşterilerine Qiwi Bank’ın ödeme altyapısına erişim olanağı sunan Revolut, kullanıcılar adına ödediği komisyonların maliyetlerini karşılamak için bir aracı kurum ile iş ortaklığına gitti. Sunulan hizmetin ilk etapta yalnızca İngiltere için mevcut olaağı açıklanırken kısa süre içinde diğer Avrupa ülkelerine de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Revolut’un Rusya doğumlu CEO’su Nikolay Storonksy, bankacılık sektörünü değiştiren yeniliklere devam edeceklerini açıklıyor. Daha önce Lehman Brothers ve Credit Suisse’te görev alan Storonsky 2015’te Revolut’u kurmuş ve geçmiş tecrübelerinden edindiği kurumsal bankacılığın zayıf noktalarına karşı yenilikçi çözümler sunmaya başlamıştı. Storonsky, benzer süreçler için işlem başına 5 pound gibi komisyonlar alındığını, bununla birlikte tüketiciler için yavaş ve kullanımı sıkıntılı arayüzler sunulduğuna dikkat çekiyor.

Revolut, 2018’in en hızlı FinTech şirketi olmaya en yakın aday gibi görünüyor. Şirket Nisan ayında Rus girişim sermayesi DST Global tarafından yönetilen 250 milyon pound’luk bir fon toplama turunu tamamlamış ve bu turun ardından şirketin değeri 2017 yılına göre beş kat yükselişle 1.7 milyar dolara yükselmişti. Şirketin sıradaki hedefinin ise ABD pazarı olduğu belirtiliyor.