Boston merkezli ödeme teknolojileri girişimi Flywire, faaliyetlerini büyütmek için 100 milyon dolar yatırım aldı.

Büyümesini sürdüren Flywire, D Serisi fonlama oturumunda Singapur merkezli yatırım şirketi Temasek liderliğinde 100 milyon dolar fon topladı. Oturuma ayrıca ödeme teknolojileri girişiminin mevcut yatırımcılarından Bain Capital Ventures ve F-Prime Capital katılım gösterdi.

Büyük ölçekli uluslararası ve yurt içi ödemede başlangıç, işlem ve uzlaşma adımlarında gecikmeleri ortadan kaldırdıklarını belirten Flywire CEO’su Mike Massaro, “Müşterilerimizin iş fırsatlarını gelire dönüştürmelerini ve müşteri ilişkilerini iyileştirmelerini mümkün kılıyoruz.” diye konuştu.

Aldığı yatırımla Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya ve Asya Pasifik bölgesine kadar dünyanın dört bir yanında büyümeyi hedefleyen Flywire, ayrıca gelişmekte olan Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika gibi pazarlarda da kendine yer edinmeye çalışacak.

Şirketin yaptığı açıklamada, bugüne kadar 8 milyar doların üzerinde hacimde işlem gerçekleştirdiği belirtilirken, iş dünyasından, eğitim ve sağlık sektörlerinden toplamda 1.400’den fazla müşterisi olduğu belirtiliyor.

FinTech Futures sitesinde yer alan habere göre şirket özellikle son 12 ayda hem ABD içinde hem de uluslararası arenada büyümesini hızlandırdı: Singapur, Çin, Avustralya ve İrlanda pazarlarına açılan Flywire, APAC bölgesinde yüzde 170, toplamda ise yüzde 80’den fazla büyüme elde etti.