Halen büyük oranda kart kullanmayan Güney Afrikalı tüketiciler için, Wirecard hızlı, güvenli ve kart gerektirmeyen secureEFT hizmetini devreye soktu.

Küresel bir dijital ödeme ve ticaret çözümleri sağlayıcısı olan Wirecard, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, dijital ödeme hizmeti secureEFT’yi Güney Afrika için piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Wirecard’ın yaptığı açıklamaya göre gerçek zamanlı bir elektronik ödeme servisi olan secureEFT, kullanıcıların doğrudan bir banka hesabına güvenli online ödeme yapmalarını ve gerçek zamanlı olarak bilgilendirme almalarını sağlıyor.

Güney Afrika’da birçok tüketici ödeme kartı kullanmıyor

Şirketin açıklamasında belirttiği üzere, Güney Afrika’da birçok tüketici halen ödeme kartları kullanmıyor. Online alışverişlerde alınacak mal veya hizmet bedelinin EFT ile ödenmesi durumunda, secureEFT satın alma sürecini oldukça hızlandıracak. Wirecard’ın ödeme sayfası ek kodlama gerektirmeden entegrasyona açık olduğu için, satıcılar kolayca bu sistemi kullanabilecekler.

Wirecard Güney Afrika Genel Müdürü Hannalie Marsh’a göre, ödemenin gerçekleşmesi durumunda anlık bildirim yapılması, malların veya hizmetlerin satıcılar tarafından gerçek zamanlı olarak teslim edilebileceği anlamına geliyor. Hatta genel müdürün ifade ettiğine göre, EFT çözümünü kullanan bazı satıcılarda yüzde 30’a varan daha yüksek bir dönüşüm oranı görülmüş.

Wirecard’ın secureEFT hizmeti üç aşamalı basit bir ödeme sürecinden oluşuyor. Üstelik oldukça hızlı olan bu sistem, daha önceden sektör standardı olan 20 saniyeye karşılık olarak, 8 saniyelik kontrol süresi sunuyor.