Nijeryalı ödeme teknolojileri girişimi Paystack, Stripe önderliğinde gerçekleşen, Visa, Tencent ve Y Combinator’ın katıldığı A Serisi fonlama oturumunda 8 milyon dolar topladı.

Lagos merkezli Paystack, tıpkı Stripe gibi uygulama programlama arayüzleri (API) sayesinde işletmelere sadece birkaç satırlık kod ile online ödeme alma imkanı sağlıyor. Tamamı Afrikalı yazılımcılardan oluşan ekip, iki yıl içinde beş ayrı API geliştirerek, ihtiyaca özel online ödeme deneyimleri sunmaya başladı. Bu çözümler arasında otomatik tekrarlanan faturalama sistemleri, Nijerya içindeki herhangi bir banka hesabına anında toplu transfer ve müşteri kimliğini doğrulama gibi özellikler yer alıyor.

Afrika’nın en büyük ekonomisinde gerçekleşen online ödemelerinin neredeyse yüzde 15’ini işleyen Paystack, telekomünikasyon firmaları, havayolları ve devlet büroları gibi çok sayıda işletmeye hizmet sağlıyor. Ödeme dünyasının en büyük oyuncularının finansal desteğini alan FinTech girişimi, elde ettiği yeni yatırım ile altyapısını geliştirmeyi ve mühendislik ekibini genişletmeyi planlıyor.

Paystack’in kıta genelinde hızla büyümeyi hedeflediğini ifade eden Paystack CEO’su Shola Akinlade, “Stripe, Visa ve Tencent’in derin bilgi birikiminden faydalanacak olmak bizi son derece heyecanlandırıyor. Afrikalı işletmelere dünyanın en iyi şirketleriyle rekabet edebilmek için gerekli araç ve servisleri sunarak kazanmak bizim en büyük hedefimizdir.” diye konuştu.

Yatırımcılar arasında başı çeken Stripe’ın CEO’su Patrick Collison ise, Paystack kurucularının teknik becerilerine ve müşteri odaklı yaklaşımlarına övgüler dizerken, “Dünyanın en hızlı büyüyen bölgelerinden birinde, böylesi nitelikli bir ekibi desteklemek bizim için de heyecan verici.” dedi.