HSBC İngiltere pazarındaki küçük ve orta ölçekli işletmelere daha etkin hizmet sunabilmek için yeni bir dijital banka kurmaya hazırlanıyor.

Kurum içinde “Project Iceberg” adıyla anılan dijital banka için The Telegraph haberine göre Londra’da 100 kişilik bir ekibin yoğun çalışmaları sürüyor. Gazetenin haberini aktaran Banking Tech, HSBC’ye yakın kaynaklara dayanarak, kurulacak yeni nesil bankanın özellikle küçük işletmeleri hedeflediğini ifade ediyor. Bankanın beta aşamasının bu yıl bitmeden önce başlaması bekleniyor.

Avrupa’nın en büyük kredi sağlayıcıları arasında yer alan HSBC’nin dijital banka konusunda RBS ve Santander’i takip ediyor oluşu, KOBİ finansmanı pazarındaki dinamikleri önemli ölçüde değiştirebilir. Bilindiği gibi bu iki banka da ayrı birer yapılanma üzerinden mobil banka hizmeti vermeye hazırlanıyor.

HSBC’nin durumu ise biraz daha farklı. Zira İngiltere pazarında HSBC’ye ait bir dijital banka, First Direct adıyla 1989 yılından bu yana hizmet veriyor ve bugün 1,3 milyonu aşkın müşterisi bulunuyor.

Üç yıllık strateji planında pek çok yeni çalışana ve dijitale yatırım yapacağını duyuran HSBC’nin CEO’su John Flint, özellikle İngiltere pazarında agresif bir büyüme için gerekli yol haritasını çizdiklerini ifade etmişti. Banka yakın dönemde Google Cloud ile bir iş ortaklığına imza atarak, dijital bankacılık servislerini iyileştirme kararı almıştı.