İngiltere merkezli FinTech girişimi Acorn OakNorth, ABD, Avrupa ve Asya pazarlarındaki toplam varlıklarını 5 milyar dolara çıkarma hedefiyle 100 milyon dolar yatırım topladı.

Mali yılın başından bu yana 1 milyar dolardan fazla kredi sağlayan İngiliz mobil banka OakNorth, toplam borç defterini 2,8 milyar dolar hacme ulaştırmayı amaçlıyor. Alınan 100 milyon dolarlık yeni fon, Acorn machine adlı FinTech platformunu da güçlendirmek için kullanılacak. Mevcut yatırımcılardan Clermont Group, GIC ve Coltrane Asset Management’ın katıldığı fonlama turunda ayrıca Singapur merkezli yatırımcı EDBI ve NIBC Bank da ilk kez yer aldı.

EDBI Başkanı ve CEO’su Chu Swee Yeok, Banking Tech haberine göre yeni fonlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Makine öğrenimi, özel ve üçüncü taraf veri kaynaklarının yanı sıra kredi analizi yetkinliklerinden yararlanıp, bölgedeki finansal kurumların maliyet etkinliğini ve yüklenme süreçlerini iyileştirecek Acorn platformunun, yetersiz hizmet verilen KOBİ kredileri segmentine yardımcı olabileceğine inanıyoruz.”

Acorn OakNorth’a göre, 100 milyon dolar şirket değerinin yüzde 4,3’ünü temsil ediyor. Dolayısıyla tahmini toplam pazar değerlemesi yaklaşık 2,3 milyar dolara denk geliyor. OakNorth, 2018 başından bu yana kredi defterini 1,1 milyar dolardan 2,2 milyar dolara çıkardı ve bu yıl 600 milyon dolar daha kredi sağlamayı hedefliyor.

Acorn’un müşterileri arasında LEON, Brasserie Blanc ve Z Hotels, Regal London, Galliard ve Frogmore gibi tanınmış markalar bulunuyor. NIBC Bank, platformun Hollanda’daki ilk müşterisi olarak öne çıkıyor.

Acorn machine ekibi şu anda yaklaşık 100 kişiden oluşuyor ve kısa vadede işletme, mühendislik, makine öğrenimi ve veri bilimi alanlarında 50 kişilik daha büyüme hedefleniyor. Acorn OakNorth, daha önce Copal Amba’yı da kurmuş olan Rishi Khosla ve Joel Perlman tarafından kuruldu ve bugüne kadar çeşitli yatırımcılardan 576 milyon dolar fon topladı.