Küresel finans kuruluşlarına siber güvenlik hizmeti sağlayan Darktrace, E Serisi fonlama oturumunda aldığı 50 milyon dolarlık yatırımla değerlemesini 1,65 milyar dolara çıkardı.

Siber güvenlik girişimi Darktrace’in fonlamasına Vitruvian Partners öncülük ederken, daha önce yatırım yapmış olan KKR ve 1011 Ventures da oturumda yerini aldı. Yapılan açıklamaya göre 50 milyon dolarlık yeni sermaye, uluslararası pazarlara açılmak ve ürün Ar-Ge’sini hızlandırmak için kullanılacak.

Girişimin ana platformu olan Darktrace Antigena, her türlü tehdidin en erken göstergelerine bile iki saniye içinde herhangi bir gözetime ihtiyaç duymadan, otomatik olarak yanıt veriyor. Darktrace, son çeyrekte bu ürünün kullanım oranının yüzde 30 arttığını belirtiyor. Vitruvian Yönetici Direktörü Sophie Bower-Straziota, Darktrace’in kullandığı yapay zekanın kalitesinin ve kompleks yapısının en önemli kanıtını “Antigena’nın otonom yanıt sisteminin hızlı başarısı” olarak gösteriyor.

Yakın dönemde bulut için otonom yanıt gibi yeni özellikleri portföyüne ekleyen Antigena, ayrıca karmaşık yapıdaki e-posta saldırılarına karşı da koruma sağlıyor. Şirketin hizmet sunduğu kuruluşlar arasında Londra Gatwick Havalimanı gibi sekiz uluslararası havalimanı yer alıyor. Ayrıca AIG, Aegon Sony Life Insurance ve Ipreo gibi küresel finans kuruluşları da Darktrace kullanıyor.

Yeni ve mevcut pazarlarda güçlü bir büyüme gösterdiklerini ifade eden Darktrace CEO’su Nicole Eagan, piyasanın en yaygın tercih edilen kurumsal yapay zeka sistemi olduklarını öne sürüyor. Son 12 ayda istihdam gücünü yüzde 60 oranında büyüten siber güvenlik girişimi, ayrıca sekiz yeni ofis açtı. Banking Tech haberine göre Darktrace son olarak geçtiğimiz yıl D Serisi fonlama oturumunda 75 milyon dolar yatırım almıştı.