InsurTech girişimi Simplesurance, aldığı yatırım desteğiyle beraber, dijital sigortacılık alanında henüz bakir bir bölge olan Japonya’ya açılıyor.

Berlin merkezli bir InsurTech firması olan Simplesurance, sermayesini 11,5 milyon dolara yükseltti. Sigorta şirketi TMHD ve Fransız-Alman finans grubu ODDO BHF’nin katılım sağladığı fonlama turunun ardından, Simplesurance bugüne kadar toplamda 60 milyon dolar fon desteği sağlamış oldu.

Çok uluslu bir şirket olan ve Japonya’nın en büyük sigorta grubu olarak geçen TMHD, Simplesurance’ın Japonya pazarına girmesine ve burada genişlemesine yardımcı olacak. Şirket Japonya’daki sigorta sektörünün geleceğine güveniyor. Japonya’da normal sigorta işlemleri popülerliğini koruyor olsa da, dijital sigortacılık halen yolun başında. Simplesurance hizmetleriyle Japonya’daki e-ticaret ve FinTech sağlayıcıları için platformunu ölçeklendirebilecek.

Simplesurance 6 yılda 28 Avrupa ülkesine ulaştı

Genişleme sürecinde Simplesurance, Japonya’da bir ofis açarak burada da bir ekip oluşturacak. Şirketin kurucusu Robin von Hein ve Baş Sigorta Sorumlusu Dominik Bark, Simplesurance’ın kuruluşundan bu yana geçen 6 yılı içerisinde 28 Avrupa ülkesinde faaliyet gösterdiğinin altını çiziyor. Robin von Hein, ülkenin teknoloji konusunda her zaman çok meraklı olduğunu düşünse de, dijital sigortacılık halen emekleme aşamasında. Simplesurance, ülkede ilk olmanın avantajını kullanarak yeni bir InsurTech pazarı inşa etmek istiyor.

Müşterilerine sigorta sunmak için çapraz satış entegrasyonunu kullanan Simplesurance, e-ticaret ve bankacılık sektöründe 2,500’den fazla iş ortağı ile çalışıyor.