Deutsche Bank, kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı, özel ve ticari bankacılık bölümlerinde BT sistemlerini üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarına açıyor.

Deutsche Bank, bu atılımla birlikte başta FinTech şirketleri olmak üzere, harici hizmet sağlayıcıların bankanın müşteri verisini kullanarak yeni hizmetler ve uygulamalar geliştirmesini sağlayacak bir API “ekosistemi” oluşturacak. Banka, verileri ve sistemleri ile bağlantılı olarak mümkün olan en geniş uygulama yelpazesini oluşturarak geleneksel finansal servislerin ötesine geçmeyi amaçlıyor.

Deutsche Bank’ın küresel işlem bankası genel müdürü Thomas Nielsen, SAP, Amazon ve Apple gibi şirketlerin, kendi platformları ve sistemleri etrafında meydana getirdiği ekosistemleri hatırlatarak, “Teknoloji devleri, üçüncü tarafların kendi bahçelerinde oynamalarına izin verdi. Finansal hizmetler sektörü de şimdi aynı evrimden geçiyor.” diyor.

Bu evrimin bankalara tek ürün odaklı olarak üretebileceklerinden çok daha büyük bir inovasyon ve büyüme potansiyeli sunduğunu vurgulayan Nielsen, “Bankacılıkta platform ekonomisi ancak böyle büyüyebilir.” diye ekliyor. Ticari müşterilere nakit ve risk yönetimi, ticaret finansmanı ve menkul kıymetler hizmetleri arasında doğrudan hizmet veren uygulamalar, Deutsche Bank’ın verisini kullanarak daha önce sunulması mümkün olmayan çözüm ve servisler geliştirebilecek.

Deutsche Bank’ın yatırım bankası, bankaya göre, geçen yıl bankanın özel ve ticari kolunda başlatılan ve bugün çok sayıda dış uygulama ile bağlantılı çalışan mevcut Deutsche Bank Uygulama Programlama Arayüzü (dbAPI) üzerinde geliştirme yapıyor. FinTech Futures haberine göre banka, önümüzdeki dönemde kendi veri tabanını Deutsche Bank verisiyle geliştirmek isteyen finansal hizmet sağlayıcıları veya bu verilere dayanarak tamamen yeni çözümler üretmek isteyen FinTech girişimleriyle ortaklıklara imza atmayı hedefliyor.