Singapur Parasal Otoritesi (MAS), bölgede girişim sermayesi ve özel sermaye ekosistemini geliştirmek için tasarladığı 5 milyar dolarlık özel piyasa programını duyurdu.

Halka açık piyasalardaki harici fon yönetimi programının küresel varlık yöneticilerini Singapur’a çekme başarısının üzerine bu programı meydana getirdiklerini belirten Enterprise Singapore İcra Kurulu Başkanı ve MAS İcra Kurulu Üyesi Peter Ong, “5 milyar dolar değerindeki bu programla, finans ve altyapı gelişimindeki hızlanmayı destekleyecek nitelikte güçlü bir platform oluşturacağız.” diye konuştu.

Singapur’un özel sermaye ve girişim sermayesi ekosistemi hızlı bir büyüme gösteriyor. Singapur’da şu an 220’nin üzerinde varlık yöneticisi konumlanıyor. Son beş yıl içinde, yönetilen varlıklar yılda ortalama yüzde 28 büyüme gösterdi ve bugün 137 milyar dolar (190 milyar Singapur Doları) seviyesine ulaştı.

Yapılan yatırımların yaklaşık yüzde 85’i Asya bölgesinde gerçekleşirken, ASEAN, Hindistan ve Çin en çok yatırım yapılan üç lokasyon oldu. Bu tablo aynı zamanda Güneydoğu Asya’nın yatırımcılar için önemli bir merkez haline geldiğini gösteriyor.

Singapur Parasal Otoritesi bir yandan da MATCH adlı yeni girişimiyle küresel sermayeyi ASEAN bölgesinin kurumsal ekosistemiyle buluşturmayı hedefliyor. Şu ana kadar bu programa katılan yatırımcılar, önümüzdeki üç yıl içinde 12,2 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.