Wirecard ve Mastercard, kart çıkarma faaliyetleri için küresel ölçekli bir stratejik iş ortaklığına imza attı.

Ödeme dünyasının iki devi arasında kurulan iş birliği çerçevesinde Wirecard, uzun yıllara dayanan küresel kart çıkarma servislerindeki uzmanlığıyla Mastercard’ın Ön Ödemeli Yönetim Servisleri’ni destekleyecek. İş ortaklığı, her iki şirketin de dijital ön ödemeli çözümler alanındaki büyüme potansiyelini kullanmasına yardımcı olacak. Mevcut ve yeni ön ödemeli çözümler, daha geniş bir kitleye ve daha fazla seçenek ile sunulacak. Yeni seçenekler arasında müşterilerin tatil seyahat parası, tazminat veya personel harcaması, seyahat acenteleri ve havayolları, hükümet fonları ve KOBİ’lerin çalışanlar için kontrollü ödeme işlevleri yer alıyor.

Wirecard’ın CPO’su Susanne Steidl, “Dijital finansal teknolojinin öncü inovasyon aracı olarak, küresel stratejik iş birliğinin Mastercard ile genişletilmesini duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu iş birliği ile amacımız, uluslararası ödeme pazarının geleceğini belirli sektörlere özel çözümler ile şekillendirmektir. Mobil uygulamalar, dünya çapında tercih edilen ödeme çözümü olacak şekilde ayarlandı ve bu teknolojileri günümüzde çoğunlukla dijital ön ödemeli kartlara dayalı olarak kullanıma sunuyoruz.” dedi.

Mastercard Prepaid Management Services Başkanı Fabrizio Burlando, “Tüketiciler, işletmeler ve hükümetler paranın getirdiği sınırlamalar ve maliyetler ile karşı karşıya geldikçe, bizim odak noktamız, iyi bir hizmet alamayan, genelde nakit kullanan kitlelere daha etkin bir ödeme seçeneği ve kolaylık sağlamak oluyor. Girişimlerimizi desteklemek için, Wirecard’ın uzun yıllara dayanan uzmanlığını ve uluslararası pazar bilgisini kullanacağız.” diye konuştu.

Yeni ortaklık, ön ödemeli kartların ve kart programlarının düzenlenmesi yoluyla küresel nakitsiz topluma giden yolda önemli bir adım teşkil edecek. Ön Ödemeli Servisler dünya çapında 23 ülkede aktif programlarla 20.000’den fazla satış noktasına ulaşmış bulunuyor. Dijital finansal teknoloji alanında lider bir uluslararası oyuncu olarak Wirecard, ön lisanslı hizmetleri global lisans erişimi ve hizmet verme konusundaki uzmanlığı ile destekleyecektir. Ortaklık sonucunda tüketiciler, işletmeler ve kuruluşlar ön ödemeli çözümlerinden yararlanabilecekler.