New Jersey merkezli Cross River Bank, 75 milyon dolarla KKR’nin liderlik yaptığı fonlama turunu 100 milyon dolarla kapattı.

KKR haricinde, Battery Ventures, Andreessen Horowitz ve Ribbit Capital fonlama turuna katılan diğer yatırımcılar olurken, CreditEase ve Lion Tree Partners fonlama turuna ilk kez katılan şirketler oldular.

Cross River Kurucusu Gilles Gade (CEO), başarılı geçen fonlama turunun ardından yapılan yatırımın şirketlerinin ilerlemesi için çok büyük bir ateşleyici güç olduğunu ifade ederken, bu sayede ABD ve diğer ülkelerde Cross River’ın etkisinin artacağını söyledi. Elde edilen yeni fon, teknoloji, ürün geliştirme ekipleri ve uyumluluk altyapısını geliştirmek için kullanılacak.

Cross River, FinTech firmalarıyla ortaklık kurmaya devam ediyor

Sunduğu geleneksel bankacılık hizmetleri dışında, Cross River tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, kredi ve ödeme teknolojileri alanında geliştirmeler yapmak üzere Fintech firmalarıyla da ortaklık kuruyor. Bu alandaki müşteriler arasında Affirm, Best Egg, Upstart ve RocketLoans gibi firmalar bulunuyor.

Yapılan son finansman turu, 2016 yılındaki Battery Ventures, Andreessen Horowitz ve Ribbit Capital’den tarafından sağlanan 28 milyon dolarlık risk sermayesi yatırımını takip ediyor.